20 Aralık 2014 Cumartesi

Dunyanin En Unlu Kanallari

Dünyanın en ünlü kanalları

Kanallar, şehirlerin içerisinden geçen su yollarıdır. Su kanallarıyla ünlü en çok tanınan şehir Venedik’tir. Ancak dünyanın dört bir yanında pek çok ülkede ve şehirde su kanalları bulunmaktadır. İşte bunlardan en ünlüleri…


Stockholm Kanalları

“Kuzey’in Venedik’i” olarak adlandırılan Stockholm, İsveç’te 14 ada üzerinde kurulmuştur. Çok fazla ada üzerine kurulu olması sebebiyle de şehrin içerisinde çok sayıda kanal görmek mümkündür.


Stockholm Kanalları

Alleppey olarak da bilinen Alappuzha, Hindistan’dan bulunan oldukça eski ve güzel bir yerleşim yeridir. Alappuzha’daki kanallarda dolaşmak için bot kiralayabilir ve burayı keşfedebilirsiniz.
 Amsterdam Kanalları

Amsterdam kanallarının inşası, 17. yüzyılda Hollanda Altın Çağı esnasında başlamıştır. 100 km’lik kanal ağı ve 1500 köprü ile Amsterdam görülmeye değerdir. Kanallar çevresindeki anıt binaların sayısı 1550’dir.

 Bangkok Klongları

Klong, Tai dilinde “Kanal” demektir. Eski zamanlarda insanlar bu kanalları Tayland boyunca ulaşım ve ticaret için kullanırdı. Günümüzde çoğu sokağa dönüştürülerek kapatılmış olsa da yüzen pazarları hala görebilirsiniz.
 Brüj Kanalları

Avrupa’nın en iyi korunmuş Orta Çağ şehirlerinden biri olan Brüj, Belçika’nın en ünlü turistik yerlerindendir.  Orta Çağ’da Reie Nehri, ticaret amacıyla kanallar sistemine dönüştürülmüştür. Günümüzde bir bot gezisi ile bu muhteşem şehrin dört bir yanına şahitlik etmek mümkündür.
 Hoi An

Vietnam’da Güney Çin Denizi kıyısında bulunan Hoi An, bir balıkçı kasabasıdır. 16. yüzyıldan beri uluslar arası bir liman olan kentte Çin tarzını yansıtan evler ve şehrin içerisinden geçen dar kanallar görülmeye değerdir.

 Panama Kanalı

İnsan yapımı 77 km’lik Panama Kanalı, Atlantik ve Pasifik’i birbirine bağlayarak ticaret yollarını değiştirmiştir. 1914 yılında tamamlanan kanal, gemilerin çok daha uzun ve tehlikeli bir rota izlemesi gerekliliğini ortadan kaldırmıştır. Günümüzde her yıl 14.000 civarında gemi kanalı kullanmaktadır.

 Suzhou Kanalları

“Çin’in Venedik’i” Suzhou, Doğu Çin’de Yangtze Nehri’nin aşağı kısmında yer alır. M.Ö. 5. yüzyılda kurulmuş olan kent büyüleyici su yolları, muazzam bahçeleri ve tarihi taş köprüleri ile ünlenmiştir.

Venedik Kanalları

“Su Şehri” Venedik, romantik gondolları, İtalyan mimarisinin örnekleri ile en ünlü kanal şehridir. 150’den fazla kanalın bulunduğu Venedik’te romantik bir tatile hayır demek mümkün değil!


















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

bizi takip edin...