26 Kasım 2014 Çarşamba

Sanliurfada Gezilecek Yerler

Şanlıurfa’da Bunları Yapın

Şanlıurfa’ya gitmeyi düşünüyorsanız ve Şanlıurfa’ya gidince ne yapacağım diye merak ediyorsanız işte Şanlıurfa’da yapmanız gerekenler. Şanlıurfa’ya gidip de yapmadan dönmemeniz gereken şeyleri aşağıda sıraladık. Şanlıurfa’da keşke bunu da yapsaydım, keşke şuraya da gitseydim demek istemiyorsanız işe size fırsat.

Şanlıurfa Denince Akla Gelenler

Şanlıurfa denince akla ilk gelen şeyler sıra gecesi, çiğ köfte, Halil-ül Rahman Gölü (Balıklıgöl), Kelaynak Kuşları, Mırra, Peygamberler Şehri, Şanlıurfa lahmacunu, Şanlıurfa kebabıdır. Bunların yanı sıra Şanlıurfa’nın tarihi yerleri, yöresel lezzetleri ve antik kentleri de Şanlıurfa’ya ayrı bir güzellik katmakta ve önem kazandırmaktadır.

İşte Şanlıurfa’da Yapılacak Şeyler

Şanlıurfa Güne Başlangıç

Gümrük Han
Gümrük Han
Şanlıurfa gezinize başlarken ilk olarak Gümrük Han’a gidin ve burada hayatınız boyunca yapacağınız en lezzetli kahvaltılardan birisini yapın. Han’da kahvaltınızı yaptıktan sonra il merkezindeki Urfa Kalesine çıkıp Şanlıurfa’yı tepeden izleyebilirsiniz. Buradan şehir manzarası çok güzeldir. Ardından bedesten çarşısını gezebilir ve hem kendiniz hemde sevdikleriniz için hediyeler veya anı olacak eşyalar satın alabilirsiniz.

Şanlıurfa Balıklıgöl (Halil-ül Rahman Gölü)

Balıklı Gölü
Balıklıgöl
Şanlıurfa’nın adeta simgelerinden olan Balıklıgöl mutlaka ve mutlaka görülmesi gereken yerlerin başında geliyor. Tarihi dar sokaklara sahip Şanlıurfa’da bulunan Balıklıgöl, Hz. İbrahim’in ateşe atıldığı zaman düştüğü yer olarak inanılmaktadır. Burada bulunan balıklar kutsal kabul edilir. Bu yüzden bu balıklar yenilmez ve korunurlar.

Şanlıurfa Müzesi

Şanlıurfa Müzesi
Şanlıurfa Müzesi
Peygamberler şehri olarak da bilinen Şanlıurfa’nın çok eski bir tarihi var. İl merkezine giderek zengin bir tarihe sahip Şanlıurfa Müzesini gezmenizi öneririz.

Şanlıurfa Göbeklitepe

Göbeklitepe
Göbeklitepe
Şanlıurfa’nın Örencik köyü yakınlarında bulunan Göbeklitepe bir ören yeri olup dünyanın ilk tapınağı olma özelliğine sahiptir. Ziyarete açık olmasına rağmen kazı çalışmaları da devam etmektedir.

Şanlıurfa Harran ve Harran Evleri

Harran Evleri
Harran Evleri
Şanlıurfa kadar önemli bir tarihe sahip Harran, Şanlıurfa’nın bir ilçesidir. Tarihi Harran Evleri ise hem Şanlıurfa’nın hemde Harran’ın simgesi haline gelmiştir. Harran’ı gezmeden ve farklı bir mimari yapıya sahip Harran Evlerini görmeden sakın Şanlıurfa’dan ayrılmayın.

Şanlıurfa’ya Gidince Yapmadan Dönmeyin

*** Şanlıurfa’nın meşhur çiğ köftesini yemeden,
Çiğ Köfte
Çiğ Köfte
*** Şanlıurfa’nın ilçesi olan ve gezilmeye değer Harran’ı gezmeden,
Harran
Harran
*** Şanlıurfa’ya has acı kahve olan Mırra içmeden,
Mırra Kahvesi
Mırra Kahvesi
*** Ünü ülke sınırlarını aşan Balıklı Gölünü gezmeden,
Balıklıgöl
Balıklıgöl
*** Kapalı Çarşısını gezip buradan alışveriş yapmadan,
Kapalı Çarşı
Kapalı Çarşı
*** Kelaynak kuşlarını görmeden
Kelaynak Kuşları
Kelaynak Kuşları
sakın dönmeyin…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

bizi takip edin...