26 Kasım 2014 Çarşamba

Sivasda Gezilecek Yerler

Sivas’ta Bunları Yapın

Sivas’a gitmeyi düşünüyorsanız ve Sivas’a gidince ne yapacağım diye merak ediyorsanız işte Sivas’ta yapmanız gerekenler. Sivas’a gidip de yapmadan dönmemeniz gereken şeyleri aşağıda sıraladık. Sivas’ta keşke bunu da yapsaydım, keşke şuraya da gitseydim demek istemiyorsanız işe size fırsat.

Sivas Denince Akla Gelenler

Sivas denince akla ilk gelen şeyler Aşık Veysel, Kangal Çoban Köpeği ve Kangal Balıklı Çermik, Divriği Ulu Camii, bıçak ve Zara Balıdır. Bunların yanı sıra Sivas’ın tarihi yerleri, yöresel lezzetleri ve antik kentleri de Sivas’a ayrı bir güzellik katmakta ve önem kazandırmaktadır.

İşte Sivas’ta Yapılacak Şeyler

Sivas Kış Sporları

Kış Sporları
Kış Sporları
Soğuk denince akla ilk gelen şehirlerden birisi olan Sivas’ta doğal olarak kış sporları seçenekleri bulunmakta. Yıldız Dağına çıkarak burada kışın kayak ve snowboard yapabilir, yazın ise ata binebilir veya doğa ve dağ yürüyüşü yapabilirsiniz.

Sivas Doğa Yürüyüşü

Doğa Yürüyüşü
Doğa Yürüyüşü
Sivas, doğa yürüyüşü yapmak isteyenler için birçok parkura sahip bir şehirdir. Hem bozkır alanlarda hemde ormanlık alanlarda doğa yürüyüşü yapma imkanına sahipsiniz. Eğer yürümeyi seviyorsanız şehir içinde de yürüyüşe çıkarak şehri ve şehir insanlarını daha yakından tanıyabilirsiniz.

Sivas Tödürge Gölü

Tödürge Gölü
Tödürge Gölü
Doğal bir göl olan ve Sivas’ın Zara ile Hafik ilçeleri arasında bulunan  Tödürge Gölü farklı bir aktiviteye ev sahipliği yapmakta. Buz altı dalışların yapıldığı bu göle ziyaretçi sayısı bir hayli fazla. Sivas Alpin Doğa Sporları Kulübü ile Sualtı Sporları Federasyonu tarafından her yıl düzenlenen buz altı dalışlara hem yöre halkının hemde ziyaretçileri ilgilisi oldukça fazla.

Sivas Alışveriş

Cam Üfleme
Cam Üfleme
Sivas’tan döneceğiniz zaman hem kendinize hemde sevdiklerinize birşeyler almak isterseniz Sivas çarşılarını şöyle bir gezin. Yöresel kıyafetlerden süs eşyalarına kadar birçok alternatif bulunan Sivas’tan beğeneceğiniz birşeyler mutlaka olacaktır.

Sivas’a Gidince Yapmadan Dönmeyin

*** Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi, Kent Meydanı ve Kale Camii, Buruciye Medresesi, Şifaiye Medresesi, Çifte Minareli Medrese, Taşhan, Subaşı Hanı, Sivas Kalesini görmeden,
Buruciye Medresesi
Buruciye Medresesi
*** Yufka tatlısı, etli yaprak sarması, sarığıburma tatlısı, fırın çöreği gibi yöresel lezzetlerin tadına bakmadan,
Sarığıburma Tatlısı
Sarığıburma Tatlısı
*** Ahşap oyuncak, bıçak, cam üfleme gibi el sanatlarından satın almadan
Ahşap Oymacılığı
Ahşap Oymacılığı
sakın dönmeyin…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

bizi takip edin...