26 Kasım 2014 Çarşamba

Trabzonda Gezilecek Yerler

Trabzon’da Bunları Yapın

Trabzon’a gitmeyi düşünüyorsanız ve Trabzon’a gidince ne yapacağım diye merak ediyorsanız işte Trabzon’da yapmanız gerekenler. Trabzon’a gidip de yapmadan dönmemeniz gereken şeyleri aşağıda sıraladık. Trabzon’da keşke bunu da yapsaydım, keşke şuraya da gitseydim demek istemiyorsanız işe size fırsat.

Trabzon Denince Akla Gelenler

Trabzon denince akla ilk gelen şeyler Trabzonspor, hamsi, Trabzon ekmeği, kemençe, Sümela Manastırı, horon, Uzungöl, Haldizen Yaylasıdır. Bunların yanı sıra Trabzon’un tarihi yerleri, yöresel lezzetleri ve antik kentleri de Trabzon’a ayrı bir güzellik katmakta ve önem kazandırmaktadır.

İşte Trabzon’da Yapılacak Şeyler

Trabzon Yayla Şenlikleri

Yayla Şenlikleri
Yayla Şenlikleri
Her daim neşeli ve gelenek-göreneklerine bağlı olan Trabzon insanı her baharda yaylalara çıkarlar ve bir süre bu yaylalarda kalırlar. Kaldıkları bu sürede de buralarda şenlikler düzenlerler. Oldukça renkli geçen bu şenliklerde bol bol kemençeler çalınıp horonlar oynanır. Ayrıca konserlerde verilmekte.

Trabzon Plajları

Akçakale Plajı
Akçakale Plajı
Trabzon denince akla tabi ki Karadeniz de gelmektedir. Karadeniz’in hırçın sularına kıyısı olan Trabzon’da birbirinden güzel plajlar da yok değil. Akçakale plajı, Çarşıbaşı Halk plajı, Kalecik plajı gibi gidip yüzebileceğiniz birçok plaj sizleri bekliyor.

Trabzon Yamaç Paraşütü

Yamaç Paraşütü
Yamaç Paraşütü
Ülkemizin birçok şehrinde olduğu gibi Trabzon’da da yamaç paraşütü yapılmakta. Fakat söz konusu Trabzon’un ve Karadeniz’in eşsiz manzarası olunca Trabzon’da yamaç paraşütü yapmak daha bir cazip geliyor insana. Burada gökyüzüne yakın olmanın dışında birde eşsiz Karadeniz manzarasını yukarıdan seyretmek var.

Trabzon Uzungöl

Uzungöl
Uzungöl
Gerek kış mevsiminde olsun gerekse yaz mevsiminde olsun kartpostallık görüntüye sahip Uzungöl mutlaka ve mutlaka görülmesi gereken yerlerden. Ünü ülke sınırlarını taşan Uzungöl, tertemiz havası ve suyu, eşsiz manzarası ve kır çiçekleri ile sizedaha önce hiç görmediğiniz güzellikte bir manzara sunmakta. Trabzon’a gelipte Uzungöl’e uğramamak olmaz.

Trabzon Kalesi

Trabzon Kalesi
Trabzon Kalesi
Ülkemizde hemen her şehirde olduğu gibi Trabzon’un da kalesi bulunmakta. Tarihine bakıldığında oldukça zengin bir geçmişe sahip. Eskiden şehri korumak için yapılan bu kale şimdilerde ise genellikle şehrin eşsiz manzarasını izlemek için ziyaret edilmekte. Sizde Trabzon’un harika manzarasını tepeden izlemek istiyorsanız Trabzon Kalesini ziyaret edin.

Trabzon Doğa Yürüyüşü

Doğa Yürüyüşü
Doğa Yürüyüşü
Trabzon’un zengin bitki örtüsü, yemyeşil coğrafyası, temiz havası ve suyu eşliğinde yürüyüş yapmak herkese olduğu gibi size de çok iyi gelecektir. Tüm bunların yanı sıra şarıl şarıl akan şelalelerin harika manzarası sizi büyüleyecek.

Trabzon’a Gidince Yapmadan Dönmeyin

*** Sumela Manastırını, Trabzon Kalesini görmeden,
Sumela Manastırı
Sumela Manastırı
*** Eşsiz manzarası, temiz havası ve suyu ile ünü ülke sınırlarını aşan Uzungöl’ü gezmeden,
Uzungöl
Uzungöl
*** Atatürk Köşküne uğramadan,
Atatürk Köşkü
Atatürk Köşkü
*** Trabzon Arkeoloji ve Etnografya Müzesini gezmeden,
Trabzon Müzesi
Trabzon Müzesi
*** Çal Mağarasını görmeden,
Çal Mağarası
Çal Mağarası
*** Yayla şenliklerine katılmadan,
Yayla Şenlikleri
Yayla Şenlikleri
*** Trabzon’da hamsi ve hamsiden yapılan yemeklerden yemeden,
Hamsi
Hamsi
*** Trabzon’un yöresel yemeklerinin tadına bakmadan
Hamsi Pilavı
Hamsi Pilavı
sakın dönmeyin…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

bizi takip edin...