14 Ocak 2015 Çarşamba

Bir Defada 5 Selale

             Bazen küçük şeyler hayatınızı değiştirebilir. Rafa Ortiz için ise bu değişim, ailesi ona ilk kanosunu hediye ettiği gün başladı.
“Su ve macera ile her zaman ilgiliydim. Her hafta sonu babamla kano yapmaya giderdik. 14 Yaşıma geldiğimde ailem bana ilk kanomu aldı ve o günden beri suyun içindeyim…”
26 Yaşındakikanocu bu defa da adrenalini yüksek bir maceraya atıldı ve Meksika’nın Chiapas bölgesindeki Agua Azul’da 5 şelaleden birden geçti.

 Orada bulunmak ekip için zaten başlı başına tehlikeli bir maceraydı ama bu tehlike doğa şartlarından değil, “lokal” şartlardan kaynaklanıyordu.
“Agua Azul’a gittiğinizde orada turistler için hazırlanmış birkaç şelale bulabilirsiniz ama nehrin aşağısına bir saat kadar kürek çekerseniz Bolon Ajaw şelalelerine ulaşırsınız ve orası eli silahlı Zapatista gerillalarının kontrol ettiği bir bölgedir” diyor Rafa.


 Ekibimiz nehrin aşağısına geçebilmek için, kendilerini bu toprakları hükümet güçlerinden korumaya adamış olan Zapatistalarla 3 saat pazarlık yaptı.
“Ellerindeki silahları görünce herkes onlardan çok korkuyor ama aslında Zapatistalar çok barışçıl insanlar ve küçük bir ücret karşılığında bizim bölgeye girmemize izin verdiler” diye devam ediyor Rafa Ortiz.


Peki tüm bu zorluklara değdi mi? Kesinlikle evet. Rafa şelalelerden aşağıya düşerken adeta bir su parkında eğleniyor gibiydi. Her biri farklı zorluk derecelerine sahip olan şelalelerin yükseklikleri de 10-15 metre arasındaydı. Rafa beşinci şelaleden de geçtikten sonra ekiple buluşacağı Agua Clara’ya varmak için bir saat kadar daha kürek çekti.
Gezi aynı zamanda Chiapas bölgesinin bir diğer nehri olan Lacanja’yı da kapsıyordu. Nehrin zorluk derecesi, birkaç zorlu rapid dışında, çok yüksek olmasa da içinden geçtiği muhteşem doğa manzarası sebebiyle çok keyifli geçti.
“Kanolarımızla tepeye doğru yürürken yerde Jaguar izleri gördük. Doğa inanılmaz derecede güzeldi. Kürek çekmeye başladığımızda ise kayaların içinden fışkıran su kaynaklarıyla karşılaştık” diye anlatan Rafa Ortiz’e göre gezinin en güzel kısmı burasıydı.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

bizi takip edin...