12 Ocak 2015 Pazartesi

Hayatta İnanmayacaginiz 7 Tuhaf Rekor

Hayatta İnanmayacağınız 7 Tuhaf Rekor!

Akıl sır erdiremeyeceğiniz, 'bunun da rekoru mu olurmuş' diyeceğiniz çılgınlıkları listeledik.

 Gelmiş geçmiş en çılgın cambaz yürüyüşü
Rekor tipi: Yükseklik ve mesafe rekoru
Kim kırdı: Freddy Nock
Nerede: Almanya
Zorluklar: Yüksek rüzgarlar, denge, sinirler
Çılgınlık seviyesi: 9
Durumu: Başarıldı
Normal bir insan Almanya’nın en yüksek dağı olan Zugspitze’ye çıkmak için teleferik kullanır ama Freddy Nock aynı işi gergin ip üzerinde yürüyerek yapıyor. 80 dakika süren 1 kilometrelik çılgın yürüyüş boyunca 348 metre de yükselen Nock, en yüksek irtifalı ve en uzun mesafeli gergin ip yürüyüşü rekoru kırdı. 

 Suda 1 ton tuğla çekme
Rekor tipi: Dünyada ilk / Mesafe rekoru
Kim kırdı: Jim “Köpekbalığı” Dreyer
Nerede: ABD
Zorluklar: Boğulma tehlikesi, oksijen yetmezliği, suya batan tekneler
Çılgınlık seviyesi: 8
Durumu: Başarıldı
Köpekbalığı lakaplı Jim Dreyer, üç gün ve iki gece boyunca toplam 1 ton tuğla ile yüklü iki sandalı St. Claire Gölü’nde yüzerek çekti. Rekor denemesini Stan Lee’nin Superhumans adlı televizyon programı için yapan Dreyer, gelecek yıl rekorunu Mackinac Geçidi'nde geliştirmeyi planlıyor.

 Amerika’nın en yüksek dağına şimşek hızında tırmanış
Rekor tipi: Hız tırmanışı ve kayak
Kim kırdı: Kilian Jornet
Nerede: Denali, ABD
Zorluklar: Soğuk, rakım, fırtına, kuvvetli ışık, çığ
Çılgınlık seviyesi: 9
Durumu: Başarıldı
Dağcılıkla ilgili bir rekordan bahsederken Kilian Jornet’nin ismini anmak sürpriz sayılmaz. Tırmanış alanında birçok rekorun sahibi olan İspanyol sporcunun en son aktivitesi 6195 metrelik Denali Dağı’na tırmanmak oldu. Jornet’nin ana kampa dönmesi sadece 12 saat 48 dakika sürdü ve bir önceki rekor sahibinin yalnızca zirveye ulaşması bile bundan 1 saat fazla sürmüştü. İnanılmaz değil mi? Bundan 1 ay sonra da Kilian, Hardrock 100 rekorunu alt üst etti.

 Penny Farthing tipi bisikletle dünya turu
Rekor tipi: Mesafe rekoru
Kim kırdı: Joff Summerfield
Zorluklar: Trafik, hijyen ve düşme tehlikesi
Çılgınlık seviyesi: 5
Durumu: Hala devam ediyor
Eski F1 mühendisi Joff Summerfield, Penny Farthing bisikletine atladı ve 23 ülkeyi boydan boya geçti. Avrupa'dan başlayıp Çin'e ve ABD'ye kadar uzanan dünya turunu 2001 yılında başlatan Summerfield, bu denemesinde ilk günden sakatlık yaşamıştı. 2003'te Budapeşte'ye kadar pedallayan maceraperestın dizleri burada iflas etti ve seyahati tamamlamak 2008'e kadar sarktı.
Ancak Summerfield durmuyor, aynı yolu bir de gerisin geri katetmeye kararlı. Bu kez yanında taşıdığı suya dikkat etmeli: "Türkiye'ye vardığımda hiç suyum kalmamıştı ve bir çiftçinin sulama hortumunu kullandım. Bu yüzden 10 gün boyunca dizanteriyle uğraştım."

Kaykay üzerinde devrialem
Tipi: Mesafe rekoru
İsmi: Rob Thomson
Nerede: Avrupa, ABD, Çin
Zorlukları: Trafik, dağ yolları ve ABD polisi
Çılgınlık derecesi: 5
Durumu: Başarıldı
Tam 12158 kilometre ve bir yıldan fazla süren bir seyahat. Aralarda raft, tren, bisiklet, tekne gibi alternatif araçlarla transferler yapan Rob Thomson, neredeyse bütün dünyayı kaykay üzerinde geçti. Günde 5-6 saat kadar kaykay ile seyahat eden Thomson’a göre ilk 3 saat çok keyifli fakat, sonrası  tam bir eziyete dönüşüyor.

 Buz altında 80 metre

Rekor tipi: Mesafe rekoru
Kim kırdı: Stig Severinsen
Nerede: Grönland
Zorluklar: Aşırı soğuk ve oksijen eksikliği
Çılgınlık seviyesi: 10
Durumu: Başarıldı
Stig Severinsen kelimenin tam anlamıyla “soğukkanlı” bir sporcu. Danimarkalı serbest dalışçı, Grönland’a gitti ve buzun altından tek nefesle 80 metre yüzerek inanılması güç bir rekora imza attı. Bir buçuk dakika süren dalışın niye çılgınca olduğunu anlatmak için, buzlu suya giren vücuda kan pompalamaya çalışan kalbin aşırı çalıştığını ve kandaki oksijeni sünger gibi emdiğini bilmek yeterli olur herhalde.

36 kilometre yükseğe çıkılan dağ koşusu

Rekor tipi: Mesafe rekoru
Kim kırdı: Steve Birkinshaw
Nerede: İngiltere
Zorluklar: Kötü hava, yaralanma, aşırı yorgunluk
Çılgınlık seviyesi: 6
Durumu: Başarıldı
512 kilometrelik bir mesafe boyunca karşılaşılan 214 tepeyi kapsayan ve toplam 36 kilometre yükseğe çıkılan bir dağ koşusu. İngiltere’nin Göller Bölgesi’nde bulunan parkur, gerçekten tamamlanması imkansız denilebilecek cinsten. İngiliz koşucu Steve Birkinshaw, bu insan yiyen parkuru 6 gün ve 13 saatte tamamlayarak 27 yıldır kırılamayan rekoru 12 saat aşağı çekmeyi başardı.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

bizi takip edin...