26 Ocak 2015 Pazartesi

Bu araclarin gercek olduguna inanamayacaksiniz

Bu Araçların Gerçek Olduğuna İnanamayacaksınız!

Daha uzağa, daha yükseğe ve daha hızlı! Bu fütüristik araçlar sizi her maceraya taşıyabilir.

Bisikletle veya yürüyerek doğanın tadını çıkarmak, yüksek tepelere tırmanmak tamam ama biraz motor kuvveti kullanmaktan da kimseye zarar gelmez. Bu bölümde sıra dışı bazı seyahat araçlarını tanıyacağız ve genelde ter dökerek gidilen uzak yerlere bu sefer daha konforlu bir şekilde ulaşacağız. Bu araçlarla gidemeyeceğiniz yer yok, siz yeter ki isteyin.

1.2 milyon dolarlık su altı giysisi
Araç: ExoSuit
Mekan: Derinler!
En çekici yanı: Vurgun yemeden hava soluyabilmek

250 kiloluk bu elbise sizi denizin 330 metre altına kadar konforlu bir şekilde indirebiliyor. Altı kaval, üstü şişhane görüntüsüne bakmayın; bu özel giysinin fiyatı 1.2 milyon dolar. Bu kadar pahalı bir araçla ne mi yapacaksınız? Bilimin hizmetine sunacaksınız elbette. 
 Güneş gücüyle havalanalım
Araç: Güneş enerjisi ile çalışan uçak
Mekan: Gökyüzü
En çekici yanı: Dayanıklılık, süreklilik

Maceracı Bertrand Piccard’ın hedefi kıtalararası, durmadan seyahat edebilen bir hava aracı yaratmak. Piccard dünyanın etrafını havadan tek bir defada dönmeyi planlıyor ve bu rüya uçuş 


 Nereye park ediyorsanız, eviniz orasıdır
Araç: KiraVan
Mekan: Yeryüzü
En çekici yanı: Rahatlık, konfor, kahve

Konforlu macera işini biraz abartalım ama nasıl yapalım diyenler için muhteşem bir seçenek. Gösterişli kevlar lastiklerden, espresso makinesine kadar her türlü konfor unsuru düşünülmüş. Bu şık görünümün yanında, her türlü arazide ilerlemesini sağlayan güçlü dizel motorunu ve 3200 kilometrelik seyahat menzilini de unutmamak lazım.
Tüm bu tasarım harikasının arkasında kızını kampa götürmek isteyen bir baba yatıyor.
Yeni zirvelere ulaşmak
Araç: SkyRunner
Mekan: Gökyüzü ve yeryüzü
En çekici yanı: Havada kalma süresi

Dış mekan maceracılığına farklı bir boyut kazandıran SkyRunner aslında üzerine paraşüt iliştirilmiş bir çöl aracı. Havalandığı zaman 100 kilometre hıza ulaşabilen araç, üstün süspansiyon sistemi sayesinde yere hafifçe temas ederek tekrar havalanabiliyor.
Yollar yürümekle aşınmaz
Araç: Motoped
Mekan: Dağlar
En çekici yanı: Kullanıcı dostu tasarım ve bitmek tükenmek bilmeyen enerji

Red Bull Rampage için tasarlanmış bir makineye şehir içi yollara uygun bir motor monte edildiğini hayal edin. Çok büyük olmamasına rağmen her yere kolayca tırmanan ve geniş taşıma kapasitesiyle sizi oldukça uzak mesafelere kolayca ulaştırabilen bu aracın 1 litre benzinle yaklaşık 51 kilometre yol yaptığını da unutmayın. 
 İstikbal göklerdedir
Araç: Martin Jetpack 
Mekan: Gökyüzü
En çekici yanı: Bu bir Jetpack!

Tek kişilik uçuş ve paraşütle iniş için tasarlanan araç sizi doğrudan maceranın ortasına uçurabilir. Uzun yürüyüşler veya zorlu arazi şartları gibi ayrıntılar sizi hiç ilgilendirmez, motorları çalıştırın ve hedef noktanıza konun.

Üç olabilecekken neden iki tekerlekle yetinelim?
Araç: Üç tekerlekli elektrikli bisiklet
Mekan: Yeryüzü
En çekici yanı: Kullanıcı çeşitliliği

Hemen söyleyelim; bu büyükbabalarımızın zamanında yokuş aşağı kaymak için kullanılan el yapımı oyuncaktan biraz farklı bir şey. Zorlu arazi şartlarında hareket etmek için tasarlanan araç, gücünü fırçasız bir doğru akım motorundan alıyor. Her türlü sporcu ve özellikle engelli maceracılar için ideal bir seyahat yöntemi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

bizi takip edin...