10 Ocak 2015 Cumartesi

Kis Sporlari

En Tuhaf 7 Kış Sporuyla Tanışın

          
        Bu mevsimde kan dolaşımınızı hızlandırmak için kayak veya snowboard gibi kış sporları her zaman iyi fikirdir. Ama bunların yetmediği zamanlar da olur. Seçenekler sınırsız, keşfedilmeyi bekleyen onlarca spor mevcut. Gerekli adrenalini size fazlasıyla verecek en çılgın kış sporlarını araştırdık.
Bu yarışmalar için tek şeye ihtiyacınız var, biraz cesaret! Ya da biraz fazla cesaret.
1- Cresta Run
 Mekan: İsviçre
Zorluk derecesi: 8
Maksimum hız: Saatte 128 kilometre
Amatörler için uygunluk: Yapılabilir, kafanızın ne kadar iyi olduğuna bağlı
1870 yılında çılgın bir grup Britanyalı tarafından icat edilen sporun özü, basit bir kızak üzerinde zirveden aşağı kafa üstü kaymak. Cresta Run'da kullanacağınız özel bir malzeme yok ve durmak veya kızağa yön vermek için kullanabileceğiniz tek malzeme ayağınızdaki çivili botlar.
İsviçre’nin St. Moritz kayak merkezindeki 1.2 kilometrelik pistte yapılan yarışın seyircileri de oyunun geleneklerine gayet bağlı. Sporcular tepeden aşağı kayarken sıklıkla yaşanan kazaları büyük bir coşkuyla alkışlamak yarışmayı, takip edenler için cazip ve eğlenceli kılıyor. Bu etkinliğe katılmak isteyenlerin, yarışmadan önce kol ve bacak kırıklarının anlatıldığı güvenlik brifingine katılmalarını şiddetle öneririz.

2- Downhill buz krosu
 Mekan: Kanada, ABD, Finlandiya ve Kuzey İrlanda
Zorluk derecesi: 8
Maksimum hız: Saatte 70 kilometre
Amatörler için uygunluk: Evden izleseniz daha iyi
Bu defa işin özüne hakimiz, çünkü Red Bull Crashed Ice yabancısı olduğumuz bir spor değil. Her yıl dünyanın en iyi buz patencileri bir araya geliyorlar ve tonlarca metal, dev soğutucular ve binlerce metrekare donmuş su ile oluşturulan eğimli pistten aşağı kayıyorlar. İtmek, çekmek ve dirsek atmak yasak ama onun dışında, 70 kilometre hızla giderken öne geçmek için yapılacak her şey serbest. Sona kalan içkileri ısmarlar!

3- Kar kanosu
 Mekan: Avusturya, ABD, Polonya
Zorluk derecesi: 7
Maksimum hız: Saatte 60 kilometre
Amatörler için uygunluk: Orta derece
Bu sporu yapmak için bir kano ve kürekten başka sağlam bir yüreğe de ihtiyacınız var. Red Bull kanocuları sürekli olarak dik yamaçlarda ve yokuşlarda çalışıyorlar. Kulağa güzel geliyor, öyle değil mi? Ama işin pratiğinde kanonun içerisine oturup buzun ve karın içinde yuvarlanarak saatte 60 kilometre hıza çıkmak hiç de kolay değil. İyi şanslar!
4- Skijoring
Mekan: Norveç, ABD, Kanada ve Rusya
Zorluk derecesi: 6
Maksimum hız: Saatte 80 kilometre, kullandığınız ata göre değişir
Amatörler için uygunluk: Yapılabilir
Alaska ve İskandinavya’da gerçek anlamda bir ulaşım aracı olarak kullanılan Skijoring, bir ata veya köpeğe takılan koşum takımları vasıtasıyla kendinizi çektirerek kayaklar üzerinde kaymak anlamına geliyor. Artık eğlence amaçlı da kullanılan sporla ilgili dikkat etmeniz gereken tek şey, bu sporu bir hayvanla birlikte yaptığınızı unutmamak ve onu doğru kontrol edebilmek.

5- Yukigassen
Mekan: Japonya, Finlandiya, Kanada, Alaska, Norveç
Zorluk derecesi: 3
Maksimum hız: -
Amatörler için uygunluk: Kolaylıkla yapılabilir
İsmi biraz karmaşık gelebilir ama oyunun mantığı gayet basit. Sınırları belirlenmiş bir alanda oynanan oyunu, yedişer kişiden oluşan karşılıklı iki takım oynuyor. Amaç karşı takımın bayrağını kapmak. Vurulan oyun dışı kalıyor. Oynarken kask ve yüz koruyucu maske giymekte fayda var. Oldukça eğlenceli ve kış için ideal bir spor.

 6- Kar sörfü
 Mekan: Rüzgar ve kar olan her yer
Zorluk derecesi: 7
Maksimum hız: Bilinmiyor
Amatörler için uygunluk: Mutlaka sağlık sigortası yaptırın
Kar sörfü, denizde yapılan rüzgar sörfünün yakın bir akrabası. Yine bir sörf tahtası ve yelken var ama bu defa dalgaları yararak değil, buzun üzerinden kayarak yol alıyorsunuz. Bütün donmuş göller ve dağlar, biraz da rüzgarın yardımıyla sizin sörf alanınıza dönüşebilir.
7- Wok yarışı

Mekan: Avusturya, Almanya
Zorluk derecesi: 8
Maksimum hız: Saatte 105 kilometre
Amatörler için uygunluk: Riskli
Aslında oyunun ismi kendini anlatıyor, öyle karışık bir kural yok. Biraz irice bir wok tavasının üzerine oturup kendinizi tepeden aşağıya bırakıyorsunuz. Alman televizyoncu Stefan Raab tarafından icate edilen oyun bir süre sonra o kadar popüler oldu ki, bazı meraklı yatırımcılar bu iş için özel tavalar bile imal etmeye başladılar. Olimpik bobsled parkurlarından aşağı kayarken 100 km/saat hıza ulaşabilyorsunuz. Dikkatli olmanızda fayda var, hazır tavanın içindeyken pişmeyin!











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

bizi takip edin...