9 Ocak 2015 Cuma

Macera Fofograflari

Yılın En İyi Macera Fotoğrafları



Amazon'da 9,000 km.

Aaron Chervenak ve Gareth Jones, hayatlarının en radikal kararını aldılar; saygın işlerinden istifa edip Amazon macerası için hazırlanmaya başladılar. Bu macerada tam 158 gün yürüdüler, kürek çektiler ve en sonunda Amazon’un Atlantik’le buluştuğu Belem’e vardılar.


Avrupa'nın en yüksek dağından atlayış

Soul Flyers ekibinden Fred Fugen ve Vince Reffet, Avrupa'nın en yüksek dağı olan Mont Blanc üzerinden tarihi bir atlayış yaptı. 10,000 metre yüksekten, -55 derecede kendilerini boşluğa bırakan ekip, 40 saniyede yeryüzüne mermi gibi indi!



Buzdan kareler

İzlanda'dan Arjantin'e, dünyanın farklı yerlerindeki nefes kesen buz mağaralarını da incedik. Bu karede maceracı Einar Runar Sigurdsson, Kristal Buz Mağarası'nda görülüyor.

Ellini sallasan denizanası

Pasifik'in ortasında yer alan ve 250 adadan oluşan Palau ülkesinde 21 bin insan ve sayılamayacak kadar çok denizanası yaşıyor. Yaklaşık 60 dönüm büyüklüğündeki tuzlu su gölünün yerlisi denizanalarını, yerel fotoğrafçı Wendy Capili görüntüledi.

Farklı bir cliff diving macerası

Orlando Duque, yılın ilk yarısında Brezilya'da Red Bull Amazon Diving ile kariyerinin en ilginç maceralarından birine atıldı, dev ağaçların tepesinden Amazon Nehri'nin çamurlu sularına dalışlar yaptı.

Farklı bir konaklama deneyimi

Jacques-Yves Cousteau'nun torunu Fabien Cousteau, Florida'da bir sualtı laboratuvarında bir ay boyunca konakladı. Konaklaması esnasında 4,5 metrelik köpekbalığı şeklindeki bir denizaltıyla büyük beyaz köpekbalıklarının arasında yüzdü, incelemeler yaptı. Cousteau'nun maceralarını zevkle takip ettik.

Güney Pasifik'in üzerinde süzülmek

Biraz da yamaç paraşütü. Tom de Dorlodot ve Horacio Llorens, Güney Pasifik’teki bu adaları, yamaç paraşütü yapılabilecek eşsiz mekanlardan biri olarak tanımlıyorlar. 

Kemaliye'de büyük şov

Wingsuit'le uçuş ve BASE atlayışı denince akla gelen ilk isimlerden olan Miles Daisher ve Daisher'dan ilhamla bu disiplenlere merak salan Jak Kamhi Kemaliye'de bir araya geldi. Jak ve Miles, Türkiye'de ilk ikili wingsuit uçuşunu gerçekleştirmiş oldu.

Lavın okyanusa karıştığı nokta

Kanadalı fotoğrafçı Paul Bride, iki yıl boyunca binlerce kilometre yol yaptı, vahşi doğada yalnız başına konakladı, yerküreyi şekillendiren doğa güçlerinin muhteşem fotoğraflarını çekti. Ve eşi benzeri olmayan bu fotoğrafları bizlerle paylaştı.

New York, New York!

Wingsuit'le uçuşun ustaları Red Bull Air Force ekibi, Manhattan'ın üzerinde süzülüyor.

Okyanusta nefes kesen mücadele

Volvo Ocean Race 2014, ekimde Alicante limanından start almıştı. 2015'te de devam edecek olan bu nefes kesici maceranın Red Bull TV üzerinden haftalık belgesel serisi Life at the Extreme'de izlenebileceğini hatırlatalım.

Serbest dalışın böylesi

Serbest dalış yapan Daan Verhoeven ve Tim Money, Batı İngiltere’de, kullanılmayan bir göletin 30 metre derinliğinde yatan uçak enkazına sadece bir monofin palet ve ciğerlerine çektikleri havayla dalış yaptılar ve bu dalışı kaydettiler.

Sualtı hatırası

İki Fransız dalgıç Alex Roubaud ve Alex Voyer, dünyanın el değmemiş yerlerine gidip su altında balinalar, köpekbalıkları, vatozlar ve leopar fokları ile dalıyorlar. Bu maceralarda çektikleri inanılmaz fotoğrafları bizimle paylaşan ekibin arşivindeki en etkileyici karelerden birini hatırlayalım...



Vahşi hayat ondan sorulur!

2014'ün akılda kalan macera hikayelerinden biri de BBC Wildlife sunucusu Steve Backshall'ınkiydi. Kafes olmadan bir beyaz köpekbalığı ile yüzmek, timsahlarla burun buruna gelmek ve bir kutup ayısının avı olmak, Backshall'in günlük rutinlerinden!

Yanardağların peşinde

Bu yıl, dünyanın en büyük aktif volkanlarını gezip araştırmalar yapan Volcanologic Society ekibiyle tanıştık ve ekibin üyeleriyle konuştuk. "Ağır bir kıyafetin içinde, 240 metre derinliğindeki kaynayan bir lav kazanının yakınındasın. Rüya gibi,” diye anlattılar yaptıkları işi.

Yeni keşifler

Dünyada keşfedilecek o kadar çok yer var ki! Meksika'daki bu sualtı heykel parkı gibi. Seyahat planlarınızı yaparken size yol gösterecek önerilerimizden biriydi bu harika yer.


                                      


                                     

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

bizi takip edin...