12 Ocak 2015 Pazartesi

Su Ustunde Kayak Yapilirmi

Su Üstünde Kayak Yapılır mı?

Dalgalarda hem sörf hem kayak yapabilen Chuck Patterson ile tanışın!


Chuck Patterson’ın hayatındaki en zor şey her sabah uyanıp, o gün nasıl bir çılgınlık yaparak eğleneceğine karar vermek.
Eskiden profesyonel bir kayakçı olan Patterson, şimdilerde dalga sörfü ve paddle board ile uğraşıyor. Biri dağda, diğeri de azgın dalgaların üzerinde yapılan bu iki disiplini bir araya getirmeyi başaran Amerikalı sporcu, kayak yapmayı 2 yaşında öğrenmiş.
Chuck Patterson, 1998 yılında 40 metrelik bir uçurumdan kayakla atlayarak, yedi yıl boyunca yanına bile yaklaşılamayan bir dünya rekoru da kırmıştı. Patterson'ın dalga sörfündeki başarıları da hafife alınmamalı. Hawaii’nin ünlü Maui Adası'ndaki “dev dalgalar"a meydan okumuşluğu bile var. 
Kısa sürede internette birçok insanın ilgisini çekmeyi başaran Patterson, JAWS sahilinden, özel olarak tasarlanan kayak ve kayma çubuklarını da alarak bir jet ski eşliğinde açılıyor. Tek yapması gereken doğru dalgayı yakalamak ve üzerine binebilmek. Bu iş için uzun yıllarını harcayan Chuck Patterson, hangi ayakla ağırlığını nasıl dengeleyeceğini ve elindeki iki çubuğu nasıl kullanacağını çok iyi biliyor.

Peki niye iki çubuk? Denge mi, rahatlık mı yoksa alışkanlık mı? Çubukları sadece şamata olsun diye kullanmıyor aslında. On metreden büyük dalgalardan aşağı kayarken dengesini sağlamak ve dalganın gücü kemiklerine ve bağlarına zarar vermesin diye gücü iki bacağına eşit dağıtabilmek için o çubuklara gerçekten ihtiyacı var. Çünkü yaptığı şey, dağdan aşağı son hız ilerleyen bir çığın üzerinde dengede kalmaya çalışmak gibi bir şey.


 Her ne kadar profesyonel ve JAWS sahiline hakim olsa da, Chuck Patterson da dalgalarla zaman zaman sorunlar yaşıyor: "Bir keresinde ilk dalgada büyük çılgınlık olmuştu, hiç gitmediğim kadar hızlı gitmiştim. İki sefer daha devam edip bırakmıştım. Ertesi gün geri döndüm, dalgalar daha ufak ama daha temizdi. İşte o zaman harika numaralar yapabilmiştim..."


Chuck Patterson'a sıradaki planlarını sorduğumuzda şöyle cevap veriyor: "Önümüzdeki haftalarda Maui'de biraz çekim yapacağız. Ama dalgalarda kayma olayımı başka noktalara da taşımak istiyorum. Fransa, Belharra bu iş için ideal bir yer olabilirmiş gibi geliyor. Teahupo'o, Tahiti'ye de gitmek isterdim. Bu işin zirvesi o olurdu."




















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

bizi takip edin...